Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα και Παράσταση Φόρουμ για εκπαιδευτικούς “Η Πολύχρωμη Μετανάστευση της Πεταλούδας”

Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας” είναι ένα εργαστήριο – παράσταση θεάτρου φόρουμ  και προσφέρεται στο πλαίσιο του Προγράμματος “Κι αν ήσουν εσύ;” που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Το εργαστήριο-παράσταση διαπραγματεύεται θέματα όπως η αλληλεγγύη, η αποδοχή του «άλλου» και η αντιμετώπιση της ξενοφοβίας.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και σε μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας και επιχειρεί να θέσει τους συμμετέχοντες απέναντι σε προσωπικές και κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες και ευθύνες.
Το Πρόγραμμα “Kι αν ήσουν εσύ;” και τα Εργαστήρια για μαθητές είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και προσφέρονται δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα “Kι αν ήσουν εσύ; ” μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σύντομη περιγραφή
Μέρος Α: Παιχνίδια ενεργοποίησης του σώματος και το νου ως μέσα εισαγωγής στα εργαλεία και στις έννοιες που θα ακολουθήσουν. Ακολουθεί το «πακέτο εξερεύνησης»  με στοιχεία από το Θέατρο Εικόνας και τεχνικές από το Θέατρο Ντοκουμέντο.
Μέρος Β: Παρουσίαση της παράστασης “Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας” η οποία ακολουθείται από συζήτηση πάνω στους χαρακτήρες του έργου μέσω της τεχνικής της «ανακριτικής καρέκλας».
Μέρος Γ: Το «Φόρουμ», κατά το οποίο η παράσταση ξαναπαίζεται και το κοινό παρεμβαίνει επί της σκηνής προσπαθώντας με αυτοσχεδιασμούς να ενδυναμώσει τον χαρακτήρα  ο οποίος έχει ανάγκη και να οδηγήσει την ιστορία σε ένα διαφορετικό τέλος.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στις 17:30 στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Πλήθος συμμετεχόντων: 12 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Διάρκεια: 3 ώρες
Υλοποίηση: Παίρνουν μέρος πιστοποιημένοι θεατροπαιδαγωγοί, εμψυχωτές του Προγράμματος “Κι αν ήσουν εσύ;”
Σχεδιασμός: Χριστίνα Κρίθαρη.
Παραγωγή: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση/2016

Για πληροφορίες και συμμετοχές μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 215.555.7345