Στο σχολείο της Κιρίν

Το Πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το “Κιρίν”, ένα προοδευτικό περιοδικό τέχνης για παιδιά με σήμα την καμηλοπάρδαλη που ξεκίνησε την κυκλοφορία του το 1947 στην Ιαπωνία (κιρίν σημαίνει καμηλοπάρδαλη στα ιαπωνικά). Το περιοδικό είχε στόχο να δώσει αξία στην παιδική τέχνη, ενώ μέσα από τα άρθρα του παρότρυνε τους γονείς και τους δασκάλους να ενθαρρύνουν το παιδικό παιχνίδι, τη φαντασία χωρίς όρια και την ελεύθερη έκφραση των παιδιών.
Η Κιρίν είναι μια μικρή καμηλοπάρδαλη.
Η Κιρίν νιώθει διαφορετική.
Της αρέσει να δοκιμάζει πράγματα που κανείς δεν έχει σκεφτεί να κάνει.
Επινοεί συνέχεια καινούργια και συναρπαστικά παιχνίδια.
Πολλές φορές τα παιχνίδια που παίζει δεν έχουν κάποιο σκοπό και πολλοί τα βρίσκουν ανούσια, αλλά την Κιρίν δεν την νοιάζει γιατί περνάει υπέροχα και διασκεδάζει.
Κι ας κάνει συνέχεια τρομακτικά λάθη και λερώνει τη γούνα της!

Το σχολείο της Κιρίν αποτελείται από αυτοτελή εργαστήρια τέχνης που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Τα παιδιά εισάγονται και εξερευνούν τις Εικαστικές Τέχνες, εξοικειώνονται με τη χρήση διαφορετικών υλικών και ποικίλων τεχνικών. Παρατηρούν, φαντάζονται και κατασκευάζουν τα πρώτα τους έργα!

Στόχοι της δραστηριότητας:
Απελευθέρωση της φαντασίας των παιδιών ώστε να δουν τον κόσμο που τους περιβάλλει με ένα διαφορετικό τρόπο και να κατανοήσουν το ρόλο και τη σημασία της τέχνης για τη ζωή τους.
Ανάπτυξη της εικαστικής γλώσσας στα παιδιά και παρατήρηση διάφορων μορφών εικαστικής δημιουργίας.

Ηλικίες: 3-5 ετών (Α τμήμα) και 6-8 ετών (Β τμήμα)

Συνεργάτης: Very Young Contemporary Art – VYCA

(Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή, διεξάγονται κάθε Σάββατο και απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι και την προηγούμενη ημέρα κάθε εργαστηρίου)