Το σχολείο της Κιρίν

Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το “Κιρίν”, ένα προοδευτικό περιοδικό τέχνης για παιδιά με σήμα την καμηλοπάρδαλη που ξεκίνησε την κυκλοφορία του το 1947 στην Ιαπωνία (κιρίν σημαίνει καμηλοπάρδαλη στα ιαπωνικά). Το περιοδικό είχε στόχο να δώσει αξία στην παιδική τέχνη, ενώ μέσα από τα άρθρα του παρότρυνε γονείς και δασκάλους να ενθαρρύνουν το παιδικό παιχνίδι, τη φαντασία χωρίς όρια και την ελεύθερη έκφραση των παιδιών.

Η Κιρίν είναι μια μικρή καμηλοπάρδαλη. Η Κιρίν νιώθει διαφορετική. Της αρέσει να δοκιμάζει πράγματα που κανείς δεν έχει σκεφτεί να κάνει. Επινοεί συνέχεια καινούργια και συναρπαστικά παιχνίδια. Πολλές φορές τα παιχνίδια που παίζει δεν έχουν κάποιο σκοπό και πολλοί τα βρίσκουν ανούσια, αλλά την Κιρίν δεν τη νοιάζει γιατί περνάει υπέροχα και διασκεδάζει. Κι ας κάνει συνέχεια τρομακτικά λάθη και λερώνει τη γούνα της!

Το σχολείο της Κιρίν αποτελείται από αυτοτελή εργαστήρια τέχνης ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν: ζωγραφική και κατασκευές, διαδραστική αφήγηση επιλεγμένων παραμυθιών, κινητικά παιχνίδια.

Στόχοι των εργαστηρίων:
Η ενεργοποίηση της εικαστικής αντίληψης των παιδιών ήδη από τη νηπιακή ηλικία, η ανάπτυξη της παιδικής φαντασίας, η εξοικείωση των παιδιών με διαφορετικούς τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης.

Ηλικίες: 3-4,5 ετών (Α τμήμα) και 4,5-6 ετών (Β τμήμα)

Συνεργάτης: Very Young Contemporary Art – VYCA