Οι Συνεργάτες μας | ActionAid Επίκεντρο

Οι Συνεργάτες μας

Home / Οι Συνεργάτες μας

Οι Συνεργάτες μας

Polyphonica

Polyphonica

Η εκπαιδευτική οπτική της χορωδίας της Polyphonica ενστερνίζεται τη διαπολιτισμική προσέγγιση και δίνει έμφαση μεταξύ άλλων, στη βαθύτερη γνωριμία των ατόμων, τη δημιουργία ισότιμων σχέσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η ενσυναίσθηση και ο διαπολιτισμικός σεβασμός με όρους αλληλεπίδρασης.
People Behind

People Behind

Η οργάνωση People Behind ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2017 από τη Μαρία Αστερίου και τη Μαρία Ηλιοπούλου. Αποστολή της οργάνωσης είναι η ομαλή ένταξη και η ενδυνάμωση των ατόμων τρίτης ηλικίας, των γυναικών και των μεταναστών με όχημα την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τεχνολογία και με όραμα να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο στην παραγωγική αλυσίδα και...
ki + ivog ceramics studio

ki + ivog ceramics studio

Το ki + ivog ceramics studio είναι μια σύμπραξη της αρχιτεκτονικής και της γεωλογίας που συναντήθηκαν για να μοιραστούν την αγάπη τους για τον πηλό με σκοπό την εξερεύνηση των δυνατοτήτων του και την κατασκευή μοναδικών κεραμικών αντικειμένων.
Χοροθέατρο 14η ΜΕΡΑ

Χοροθέατρο 14η ΜΕΡΑ

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1990 και θεωρείται πρωτοπόρος όσον αφορά την ιδιαίτερη κινησιολογική γλώσσα των ερμηνευτών της, την αφηγηματική γραφή της και την εικαστικότητά της. Η προσέγγιση της ομάδας οδηγεί στην καλύτερη γνώση των νόμων του σώματος, στη βαθειά κατανόηση και στην απόκτηση ελέγχου. Με εργαλεία την ενσυνείδητη κίνηση και τη χρήση εικόνων αποσκοπεί στην...
Κινητήρας

Κινητήρας

Ο Κινητήρας είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο καλλιτεχνικό δίκτυο που συνδέει επαγγελματίες και ερασιτέχνες μέσα από τις παραστατικές τέχνες. Εδώ και 23 χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά σε διάφορους τομείς: παραστάσεις, residencies, μαθήματα, σεμινάρια, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.
Very Young Contemporary Art – VYCA

Very Young Contemporary Art – VYCA

Το VYCA είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία για τη σύγχρονη τέχνη και τα παιδιά. Σχεδιάζει και υλοποιεί διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα που ενθαρρύνουν τη γνωριμία και εξοικείωση των νέων με σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της τέχνης καθώς και με σύγχρονες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.
STEM Education

STEM Education

Ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) διοργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο την εισαγωγή του STEM στην εκπαίδευση.
Ινστιτούτο Κοινός Τόπος

Ινστιτούτο Κοινός Τόπος

Το Ινστιτούτο Κοινός Τόπος είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα την Αθήνα και πεδίο δράσης όλη την Ελλάδα. Σκοπός του είναι η καλλιέργεια της συλλογικής συνείδησης και η εμβάθυνση της συμμετοχικής δράσης μέσω της προαγωγής ολιστικών και βιώσιμων λύσεων για την οργάνωση του αστικού και περιαστικού χώρου.
SciFY- Science For You

SciFY- Science For You

Η SciFY είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που αναπτύσσει κορυφαία τεχνολογία πληροφορικής για να λύσει πραγματικά προβλήματα της ζωής. Τη διαθέτει δωρεάν σε όλους, μαζί με τη σχεδίαση, τις λεπτομέρειες υλοποίησής της και την αναγκαία υποστήριξη.  
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση είναι επιστημονική ένωση για την προώθηση της έρευνας και της πράξης του θεάτρου, του εκπαιδευτικού δράματος, του θεατρικού παιχνιδιού και των άλλων παραστατικών τεχνών στην εκπαίδευση (τυπική και μη τυπική).
AFI (Action Finance Initiative)

AFI (Action Finance Initiative)

Η AFI παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων σε ανθρώπους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια. Παράλληλα, βοηθάει και σταθεροποιεί τις νεοσύστατες ή και υφιστάμενες  επιχειρήσεις, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη.
AμΚΕ ΙΑΣΙΣ

AμΚΕ ΙΑΣΙΣ

Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ είναι Μη Κυβερνητική, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που δραστηριοποιείται στον χώρο της Ψυχικής Υγείας, της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης και της Αποασυλοποίησης, με βασικό στόχο την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης και εκπαίδευσης σε άτομα που ανήκουν στο φάσμα ή σε κίνδυνο αποκλεισμού.