Σεμινάριο “Θυμός: Σύμμαχος ή εχθρός;”

Θυμός δε σημαίνει μόνο βία και καταστροφή. Μπορεί να γίνει το όχημα για να μας ωθήσει στην πιο δημιουργική πλευρά του εαυτού μας. Φθάνει να μην αφεθούμε σε μια αυτοματοποιημένη συμπεριφορά που είναι κακοποιητική για εμάς και τους άλλους.
Πολλές φορές δεν έχουμε τον τρόπο ή τις δεξιότητες για να καταλάβουμε τι κρύβεται πίσω από το θυμό μας ή το θυμό των άλλων γύρω μας. Αντί να δώσουμε χώρο στη μεταξύ μας επικοινωνία, η σύγκρουση εντείνεται από μαθημένες αυτοματοποιημένες αντιδράσεις και επιχειρήματα που αφήνουν τα συναισθήματα περιθωριοποιημένα. Στο τέλος έχουμε πληγώσει ο ένας τον άλλο, και δεν έχουμε καταλάβει γιατί.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να δώσουμε φωνή στο θυμό μας, να δούμε τι έχει να μας πει. Αν καταλάβουμε γιατί είμαστε θυμωμένοι, ίσως μπορέσουμε να καταλάβουμε τους άλλους και να μπούμε στη θέση τους. Από εμάς εξαρτάται, αν θα γίνει ο θυμός πραγματικός σύμμαχος στη ζωή μας.
Στο σεμινάριο θα γίνει μια σύνθεση της θεωρίας του Γερμανού ψυχολόγου Jan-Uwe Rogge και του Αμερικάνου Marshall Rosenberg.

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 11:30 στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.
Διάρκεια: 1,5 ώρα
Συντονιστής σεμιναρίου: Αντώνης Μπέρτος Ψυχολόγος – Εκπαιδευτής στο Connect Athens.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για συμμετοχές μπορείτε να καλείτε στο 215.555.7345