Το σχολείο της Κιρίν κάθε Σάββατο στο Επίκεντρο!

Από τις 24 Μαρτίου μέχρι τις 7 Ιουλίου το το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ θα ανοίγει τις πόρτες του κάθε Σάββατο για… Το σχολείο της Κιρίν! Αυτοτελή εργαστήρια τέχνης που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας σε συνεργασία με την οργάνωση Very Young Contemporary Art – VYCA. Τα παιδιά παρατηρούν, φαντάζονται και κατασκευάζουν τα πρώτα τους έργα!
Ελάτε να μάθουμε ποια είναι η Κιρίν, η μικρή καμηλοπάρδαλη που της αρέσει να φτιάχνει πράγματα που κανείς δεν είχε σκεφτεί να κάνει!

Το Πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το “Κιρίν”, ένα προοδευτικό περιοδικό τέχνης για παιδιά με σήμα την καμηλοπάρδαλη που ξεκίνησε την κυκλοφορία του το 1947 στην Ιαπωνία (κιρίν σημαίνει καμηλοπάρδαλη στα ιαπωνικά). Το περιοδικό είχε στόχο να δώσει αξία στην παιδική τέχνη, ενώ μέσα από τα άρθρα του παρότρυνε τους γονείς και τους δασκάλους να ενθαρρύνουν το παιδικό παιχνίδι, τη φαντασία χωρίς όρια και την ελεύθερη έκφραση των παιδιών.

Η Κιρίν είναι μια μικρή καμηλοπάρδαλη.
Η Κιρίν νιώθει διαφορετική.
Της αρέσει να δοκιμάζει πράγματα που κανείς δεν έχει σκεφτεί να κάνει.
Επινοεί συνέχεια καινούργια και συναρπαστικά παιχνίδια.
Πολλές φορές τα παιχνίδια που παίζει δεν έχουν κάποιο σκοπό και πολλοί τα βρίσκουν ανούσια, αλλά την Κιρίν δεν την νοιάζει γιατί περνάει υπέροχα και διασκεδάζει.
Κι ας κάνει συνέχεια τρομακτικά λάθη και λερώνει τη γούνα της!

Ηλικίες: 3-5 ετών και 6-8 ετών

Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή και απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι και τις 21:00 της προηγούμενης ημέρας στο τηλέφωνο 215.555.7345