Νέα | Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα

Νέα

Home / Νέα
News247: «Θεατροπαιχνίδια και αλληλεγγύη»

News247: «Θεατροπαιχνίδια και αλληλεγγύη»

Παιχνίδι που δεν περιλαμβάνει κάποια οθόνη. Παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από ευρηματικότητα, φαντασία και αναζήτηση. Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν την έννοια της αλληλεγγύης. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ και μάθετε για το προγράμματα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Μάθετε για τις εκπαιδευτικές δράσης της ActionAid εδώ.  
Vice.gr: «Είναι Μεγάλο Μέρος της Ζωής τους τα Μαθήματα Ελληνικών»

Vice.gr: «Είναι Μεγάλο Μέρος της Ζωής τους τα Μαθήματα Ελληνικών»

Η Αμαλία Παναγιωτοπούλου είναι δασκάλα ελληνικών στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα. Διδάσκοντας ελληνικά σε πρόσφυγες ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει ένταξη. Διαβάστε εδώ την εμπειρία της και τις σκέψεις της.  
Δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα

Δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα

Μάθετε για να τα νέα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Κέντρου της ActionAid στην Αθήνα. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλους και παρέχονται δωρεάν. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 215.55.57.345 και το athens@actionaid.org για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές. Το Κέντρο της ActionAid τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού. Διαβάστε το φυλλάδιο ΕΔΩ.   © Thalia Galanopoulou/ActionAid
Vice.gr: «Χτίζοντας τη ζωή σε μία ξένη χώρα»

Vice.gr: «Χτίζοντας τη ζωή σε μία ξένη χώρα»

Η ιστορία της Αλμπίνα δεν είναι άλλη από αυτή χιλιάδων ανθρώπων, που επέλεξαν να αφήσουν την πατρίδα τους για μια διαφορετική χώρα, με σκοπό να αλλάξουν τη ζωή τους. Η Αλμπίνα μεγάλωσε και σπούδασε στη Μολδαβία. Επτά χρόνια πριν, με την κόρη της να είναι ακόμα μωρό κι έχοντας μόλις χωρίσει, αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Διαβάστε την ιστορία της εδώ.
Επιχειρώ: Επίκεντρο ΑctionAid: Το κέντρο ενδυνάμωσης για παιδιά, εφήβους κι ενήλικες

Επιχειρώ: Επίκεντρο ΑctionAid: Το κέντρο ενδυνάμωσης για παιδιά, εφήβους κι ενήλικες

Η Σοφιαλενα Κουρεμένου, Σύμβουλος Εργασίας και Υπεύθυνη Δικτύωσης στο Επίκεντρο της ActionAid, μίλησε στο epixeiro.gr για τις δράσεις του συγκεκριμένου κέντρου στήριξης, τους επόμενους στόχους αλλά και το πώς προσαρμόστηκε η λειτουργία του εν μέσω πανδημίας και lockdown. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Infokids: Κλιματική αλλαγή καλεί κέντρο της γης

Infokids: Κλιματική αλλαγή καλεί κέντρο της γης

Πόσους τρόπους και πόσες μορφές τέχνης μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να διδάξει στα παιδιά για το περιβάλλον, την αξία του και την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στην κλιματική αλλαγή; Απάντηση δεν υπάρχει γιατί τα μέσα είναι αμέτρητα και οι τρόποι σταματούν εκεί όπου σταματά η φαντασία – πουθενά! Στο φετινό τέταρτο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Επίκεντρου της ActionAid «Παιχνίδι στο Κέντρο της Γης», 50 παιδιά έμαθαν και συζήτησαν για τις αλλαγές που έχουν συμβεί στον πλανήτη μας. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Infokids εδώ.
Vice.gr: «Ένιωθα Ότι Δεν Αξίζω»

Vice.gr: «Ένιωθα Ότι Δεν Αξίζω»

Mία όχι και τόσο σπάνια ιστορία ψυχολογικής βίας, από το Eπίκεντρο της ActionAid. Η Μίνα* είναι μία γυναίκα δυναμική, χαμογελαστή και με έντονο ενδιαφέρον για την επαγγελματική της καριέρα ως ασφαλίστρια. Αυτή είναι η εικόνα της σήμερα. Πριν μερικούς μήνες, όλα ήταν διαφορετικά. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ενήλικης ζωής της ήταν πλαισιωμένο από την καταπίεση και την ψυχολογική βία που της ασκούσε το οικογενειακό της περιβάλλον. Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία της στο άρθρο του Vice.gr εδώ.
News247: «Ας μιλήσουμε για εμάς»

News247: «Ας μιλήσουμε για εμάς»

Η διαφορετική αντιμετώπιση λόγω φύλου αποτελεί ένα βίωμα στον δρόμο, στη δουλειά, στο σπίτι. Η ενδυνάμωση και το να συνεχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους, να μη σταματούν να διεκδικούν ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον, να αναγνωρίζουν συμπεριφορές που τις υποτιμούν και να τις σταματούν άμεσα είναι η καλύτερη απάντηση. Διαβάστε το άρθρο του News247 για το εργαστήρι ενδυνάμωσης γυναικών που πραγματοποιείται στο Επίκεντρο.
Καλοκαιρινό Πρόγραμμα

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα

Το Επίκεντρο της ActionAid Hellas πραγματοποιεί το καλοκαιρινό πρόγραμμα "Παιχνίδι στο κέντρο της γης". Το πρόγραμμα: • απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 12 ετών • περιλαμβάνει δύο περιόδους (29 Ιουνίου-10 Ιουλίου & 13 Ιουλίου-24 Ιουλίου) • θα γίνεται καθημερινά 9:00 με 14:30 • θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης Γη στο Ίλιον Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και θα γίνεται στο Επίκεντρο, Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00-17:00, έως τις 23 Ιουνίου.      
Υποτροφία «ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ» από την ActionAid

Υποτροφία «ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ» από την ActionAid

Η ActionAid για να τιμήσει τη μνήμη του αγαπημένου συναδέλφου, εθελοντή και υποστηρικτή της Γιάννη Ζαχαρίου έχει καθιερώσει από το 2018 ομώνυμη ετήσια υποτροφία για να στηρίξει τις προσπάθειες παιδιών που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον υπηρετώντας τις αξίες για τις οποίες ο Γιάννης εργάστηκε με πάθος: την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την αλληλεγγύη, την εθελοντική προσφορά, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα χορηγηθεί από το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ μία (1) τουλάχιστον υποτροφία σε παιδιά και εφήβους με σκοπό την κάλυψη των διδάκτρων για την παρακολούθηση μαθημάτων ενός εξωσχολικού προγράμματος σε προχωρημένο επίπεδο (π.χ. ξένη γλώσσα, μουσικό όργανο, κ.λπ.)
Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Το Επίκεντρο της ActionAid Hellas παρέχει τη δυνατότητα σε εφήβους και νέους να έρθουν σε επικοινωνία με εξειδικευμένη σύμβουλο για να: •  Κάνουν δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού •  Λάβουν υποστήριξη για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού •  Λύσουν τις απορίες που έχουν για τη σταδιοδρομία τους •  Μάθουν για τις επιλογές που έχουν σε συνδυασμό με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους Επικοινώνησε με το Επίκεντρο στο 215.555.7345. * Η δράση στηρίζεται από το UEFA Foundation for children 
Φτιάχνουμε σουρεαλιστικές μάσκες

Φτιάχνουμε σουρεαλιστικές μάσκες

Η ομάδα VYCA που πραγματοποιεί το εργαστήριο «Στο σχολείο της Κιρίν» στο Επίκεντρο μας δείχνει πώς να εμπνευστούμε από τους σουρεαλιστές για να φτιάξουμε παίζοντας μάσκες που δείχνουν τα διαφορετικά συναισθήματα. Δείτε τα βήματα εδώ.