Νέα | Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα

Νέα

Home / Νέα
Dialect: Ποδόσφαιρο για όλες και όλους

Dialect: Ποδόσφαιρο για όλες και όλους

Στόχος του προγράμματος DIALECT (Ανακόπτοντας την πόλωση: χτίζοντας ανεκτικές κοινότητες μέσω του ποδοσφαίρου), που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος για τα Δικαιώματα, την Ισότητα και την Ιθαγένεια (2014-2020) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι να φέρει κοντά νέους και νέες από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, και συγκεκριμένα από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία και τη Σερβία, χρησιμοποιώντας το ποδόσφαιρο ως ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας. Πώς θα το καταφέρει; Ενισχύοντας τις σχέσεις της κοινότητας μέσω του ποδοσφαίρου και δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο αλλαγής, στο οποίο θα συμμετέχουν νέοι και
Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Στο εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής που γίνεται διαδικτυακά στο Κέντρο μας, γίνονται όμορφα πράγματα. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για την επινόηση, τη δημιουργία πλοκής και το στήσιμο των χαρακτήρων. Διάβασε παρακάτω δύο από τις ιστορίες που προέκυψαν. Σελίδες ημερολογίου Μύρτις , ετών 15, Αθήνα 5ος αιώνας π.Χ Πατέρα , έλεγες,  πως δεν υπάρχει χειρότερο κακό από τον πόλεμο.  Κι όμως, πατέρα υπάρχει! Ο λοιμός! Και είσαι τυχερός που δεν έζησες να το καταλάβεις!  Δες είδες  τη μάνα  να πεθαίνει αβοήθητη… Ακόμα ακούω τα τελευταία της λόγια. Μην βγεις έξω! Μην με πλησιάζεις! Θα αρρωστήσεις κι εσύ! Ούτε να κοιτάξεις αν πέθανα ή αν
Vice.gr: «Μια Iστορία Aγάπης και Aνεργίας»

Vice.gr: «Μια Iστορία Aγάπης και Aνεργίας»

Η Αφροδίτη στα 46 της, αποφάσισε να κάνει μια νέα αρχή στην Αθήνα, με πολλές δυσκολίες. «Είμαστε πολύ περισσότερα από αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας». Aυτό θα μπορούσε να είναι το μεγάλο συμπέρασμα της κουβέντας με την Αφροδίτη* που πριν λίγο καιρό βρέθηκε στην πιο δύσκολη κατάσταση της ζωής της. Άνεργη, αντιμέτωπη με την κατάθλιψη και έχοντας αφήσει το νησί που ζει η οικογένειά της, για να έρθει στην Αθήνα. Διαβάστε την ιστορία της εδώ.
Βιωματικές Διαδικτυακές Εκπαιδεύσεις Συμβουλευτικής

Βιωματικές Διαδικτυακές Εκπαιδεύσεις Συμβουλευτικής

  Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ σε συνεργασια με την ΑμΚΕ ΚΙΝΗΤΡΟ δημιουργούνν έναν κύκλο Βιωματικών Διαδικτυακών Εκπαιδεύσεων Συμβουλευτικής (Counselling). Τι σημαίνει όμως Counselling; Ο όρος αυτός, τον οποίο στα ελληνικά αποδίδουμε ως Συμβουλευτική, συνδέεται με την προσωπική ανάπτυξη και την υποστήριξη σε περιόδους κρίσεις, λαμβάνοντας έναν ρόλο καθοδηγητικό και με κύριο στόχο την επίλυση προβλημάτων. Στις συναντήσεις μας, επομένως, θα δοθεί σε όλους η ευκαιρία να εξερευνήσουμε τους εαυτούς μας, να ανακαλύψουμε νέα πράγματα για εμάς και για τους γύρω μας, καθώς και να αποσαφηνίσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε τόσο τη δική μας ζωή πιο ικανοποιητική και δημιουργική, όσο και των συνανθρώπων
News247: «Θεατροπαιχνίδια και αλληλεγγύη»

News247: «Θεατροπαιχνίδια και αλληλεγγύη»

Παιχνίδι που δεν περιλαμβάνει κάποια οθόνη. Παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από ευρηματικότητα, φαντασία και αναζήτηση. Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν την έννοια της αλληλεγγύης. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ και μάθετε για το προγράμματα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Μάθετε για τις εκπαιδευτικές δράσης της ActionAid εδώ.  
Vice.gr: «Είναι Μεγάλο Μέρος της Ζωής τους τα Μαθήματα Ελληνικών»

Vice.gr: «Είναι Μεγάλο Μέρος της Ζωής τους τα Μαθήματα Ελληνικών»

Η Αμαλία Παναγιωτοπούλου είναι δασκάλα ελληνικών στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα. Διδάσκοντας ελληνικά σε πρόσφυγες ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει ένταξη. Διαβάστε εδώ την εμπειρία της και τις σκέψεις της.  
Δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα

Δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα

Μάθετε για να τα νέα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Κέντρου της ActionAid στην Αθήνα. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλους και παρέχονται δωρεάν. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 215.55.57.345 και το athens@actionaid.org για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές. Το Κέντρο της ActionAid τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού. Διαβάστε το φυλλάδιο ΕΔΩ.   © Thalia Galanopoulou/ActionAid
Vice.gr: «Χτίζοντας τη ζωή σε μία ξένη χώρα»

Vice.gr: «Χτίζοντας τη ζωή σε μία ξένη χώρα»

Η ιστορία της Αλμπίνα δεν είναι άλλη από αυτή χιλιάδων ανθρώπων, που επέλεξαν να αφήσουν την πατρίδα τους για μια διαφορετική χώρα, με σκοπό να αλλάξουν τη ζωή τους. Η Αλμπίνα μεγάλωσε και σπούδασε στη Μολδαβία. Επτά χρόνια πριν, με την κόρη της να είναι ακόμα μωρό κι έχοντας μόλις χωρίσει, αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Διαβάστε την ιστορία της εδώ.
Επιχειρώ: Επίκεντρο ΑctionAid: Το κέντρο ενδυνάμωσης για παιδιά, εφήβους κι ενήλικες

Επιχειρώ: Επίκεντρο ΑctionAid: Το κέντρο ενδυνάμωσης για παιδιά, εφήβους κι ενήλικες

Η Σοφιαλενα Κουρεμένου, Σύμβουλος Εργασίας και Υπεύθυνη Δικτύωσης στο Επίκεντρο της ActionAid, μίλησε στο epixeiro.gr για τις δράσεις του συγκεκριμένου κέντρου στήριξης, τους επόμενους στόχους αλλά και το πώς προσαρμόστηκε η λειτουργία του εν μέσω πανδημίας και lockdown. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Infokids: Κλιματική αλλαγή καλεί κέντρο της γης

Infokids: Κλιματική αλλαγή καλεί κέντρο της γης

Πόσους τρόπους και πόσες μορφές τέχνης μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να διδάξει στα παιδιά για το περιβάλλον, την αξία του και την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στην κλιματική αλλαγή; Απάντηση δεν υπάρχει γιατί τα μέσα είναι αμέτρητα και οι τρόποι σταματούν εκεί όπου σταματά η φαντασία – πουθενά! Στο φετινό τέταρτο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Επίκεντρου της ActionAid «Παιχνίδι στο Κέντρο της Γης», 50 παιδιά έμαθαν και συζήτησαν για τις αλλαγές που έχουν συμβεί στον πλανήτη μας. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Infokids εδώ.
Vice.gr: «Ένιωθα Ότι Δεν Αξίζω»

Vice.gr: «Ένιωθα Ότι Δεν Αξίζω»

Mία όχι και τόσο σπάνια ιστορία ψυχολογικής βίας, από το Eπίκεντρο της ActionAid. Η Μίνα* είναι μία γυναίκα δυναμική, χαμογελαστή και με έντονο ενδιαφέρον για την επαγγελματική της καριέρα ως ασφαλίστρια. Αυτή είναι η εικόνα της σήμερα. Πριν μερικούς μήνες, όλα ήταν διαφορετικά. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ενήλικης ζωής της ήταν πλαισιωμένο από την καταπίεση και την ψυχολογική βία που της ασκούσε το οικογενειακό της περιβάλλον. Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία της στο άρθρο του Vice.gr εδώ.
News247: «Ας μιλήσουμε για εμάς»

News247: «Ας μιλήσουμε για εμάς»

Η διαφορετική αντιμετώπιση λόγω φύλου αποτελεί ένα βίωμα στον δρόμο, στη δουλειά, στο σπίτι. Η ενδυνάμωση και το να συνεχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους, να μη σταματούν να διεκδικούν ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον, να αναγνωρίζουν συμπεριφορές που τις υποτιμούν και να τις σταματούν άμεσα είναι η καλύτερη απάντηση. Διαβάστε το άρθρο του News247 για το εργαστήρι ενδυνάμωσης γυναικών που πραγματοποιείται στο Επίκεντρο.