Νέα | Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα

Νέα

Home / Νέα
Vice.gr: «Μια Iστορία Aγάπης και Aνεργίας»

Vice.gr: «Μια Iστορία Aγάπης και Aνεργίας»

Η Αφροδίτη στα 46 της, αποφάσισε να κάνει μια νέα αρχή στην Αθήνα, με πολλές δυσκολίες. «Είμαστε πολύ περισσότερα από αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας». Aυτό θα μπορούσε να είναι το μεγάλο συμπέρασμα της κουβέντας με την Αφροδίτη* που πριν λίγο καιρό βρέθηκε στην πιο δύσκολη κατάσταση της ζωής της. Άνεργη, αντιμέτωπη με την κατάθλιψη και έχοντας αφήσει το νησί που ζει η οικογένειά της, για να έρθει στην Αθήνα. Διαβάστε την ιστορία της εδώ.
Βιωματικές Διαδικτυακές Εκπαιδεύσεις Συμβουλευτικής

Βιωματικές Διαδικτυακές Εκπαιδεύσεις Συμβουλευτικής

  Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ σε συνεργασια με την ΑμΚΕ ΚΙΝΗΤΡΟ δημιουργούνν έναν κύκλο Βιωματικών Διαδικτυακών Εκπαιδεύσεων Συμβουλευτικής (Counselling). Τι σημαίνει όμως Counselling; Ο όρος αυτός, τον οποίο στα ελληνικά αποδίδουμε ως Συμβουλευτική, συνδέεται με την προσωπική ανάπτυξη και την υποστήριξη σε περιόδους κρίσεις, λαμβάνοντας έναν ρόλο καθοδηγητικό και με κύριο στόχο την επίλυση προβλημάτων. Στις συναντήσεις μας, επομένως, θα δοθεί σε όλους η ευκαιρία να εξερευνήσουμε τους εαυτούς μας, να ανακαλύψουμε νέα πράγματα για εμάς και για τους γύρω μας, καθώς και να αποσαφηνίσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε τόσο τη δική μας ζωή πιο ικανοποιητική και δημιουργική, όσο και των συνανθρώπων
News247: «Θεατροπαιχνίδια και αλληλεγγύη»

News247: «Θεατροπαιχνίδια και αλληλεγγύη»

Παιχνίδι που δεν περιλαμβάνει κάποια οθόνη. Παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από ευρηματικότητα, φαντασία και αναζήτηση. Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν την έννοια της αλληλεγγύης. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ και μάθετε για το προγράμματα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Μάθετε για τις εκπαιδευτικές δράσης της ActionAid εδώ.  
Vice.gr: «Είναι Μεγάλο Μέρος της Ζωής τους τα Μαθήματα Ελληνικών»

Vice.gr: «Είναι Μεγάλο Μέρος της Ζωής τους τα Μαθήματα Ελληνικών»

Η Αμαλία Παναγιωτοπούλου είναι δασκάλα ελληνικών στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα. Διδάσκοντας ελληνικά σε πρόσφυγες ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει ένταξη. Διαβάστε εδώ την εμπειρία της και τις σκέψεις της.  
Δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα

Δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα

Μάθετε για να τα νέα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Κέντρου της ActionAid στην Αθήνα. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλους και παρέχονται δωρεάν. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 215.55.57.345 και το athens@actionaid.org για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές. Το Κέντρο της ActionAid τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού. Διαβάστε το φυλλάδιο ΕΔΩ.   © Thalia Galanopoulou/ActionAid
Vice.gr: «Χτίζοντας τη ζωή σε μία ξένη χώρα»

Vice.gr: «Χτίζοντας τη ζωή σε μία ξένη χώρα»

Η ιστορία της Αλμπίνα δεν είναι άλλη από αυτή χιλιάδων ανθρώπων, που επέλεξαν να αφήσουν την πατρίδα τους για μια διαφορετική χώρα, με σκοπό να αλλάξουν τη ζωή τους. Η Αλμπίνα μεγάλωσε και σπούδασε στη Μολδαβία. Επτά χρόνια πριν, με την κόρη της να είναι ακόμα μωρό κι έχοντας μόλις χωρίσει, αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Διαβάστε την ιστορία της εδώ.
Επιχειρώ: Επίκεντρο ΑctionAid: Το κέντρο ενδυνάμωσης για παιδιά, εφήβους κι ενήλικες

Επιχειρώ: Επίκεντρο ΑctionAid: Το κέντρο ενδυνάμωσης για παιδιά, εφήβους κι ενήλικες

Η Σοφιαλενα Κουρεμένου, Σύμβουλος Εργασίας και Υπεύθυνη Δικτύωσης στο Επίκεντρο της ActionAid, μίλησε στο epixeiro.gr για τις δράσεις του συγκεκριμένου κέντρου στήριξης, τους επόμενους στόχους αλλά και το πώς προσαρμόστηκε η λειτουργία του εν μέσω πανδημίας και lockdown. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Infokids: Κλιματική αλλαγή καλεί κέντρο της γης

Infokids: Κλιματική αλλαγή καλεί κέντρο της γης

Πόσους τρόπους και πόσες μορφές τέχνης μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να διδάξει στα παιδιά για το περιβάλλον, την αξία του και την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στην κλιματική αλλαγή; Απάντηση δεν υπάρχει γιατί τα μέσα είναι αμέτρητα και οι τρόποι σταματούν εκεί όπου σταματά η φαντασία – πουθενά! Στο φετινό τέταρτο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Επίκεντρου της ActionAid «Παιχνίδι στο Κέντρο της Γης», 50 παιδιά έμαθαν και συζήτησαν για τις αλλαγές που έχουν συμβεί στον πλανήτη μας. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Infokids εδώ.
Vice.gr: «Ένιωθα Ότι Δεν Αξίζω»

Vice.gr: «Ένιωθα Ότι Δεν Αξίζω»

Mία όχι και τόσο σπάνια ιστορία ψυχολογικής βίας, από το Eπίκεντρο της ActionAid. Η Μίνα* είναι μία γυναίκα δυναμική, χαμογελαστή και με έντονο ενδιαφέρον για την επαγγελματική της καριέρα ως ασφαλίστρια. Αυτή είναι η εικόνα της σήμερα. Πριν μερικούς μήνες, όλα ήταν διαφορετικά. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ενήλικης ζωής της ήταν πλαισιωμένο από την καταπίεση και την ψυχολογική βία που της ασκούσε το οικογενειακό της περιβάλλον. Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία της στο άρθρο του Vice.gr εδώ.
News247: «Ας μιλήσουμε για εμάς»

News247: «Ας μιλήσουμε για εμάς»

Η διαφορετική αντιμετώπιση λόγω φύλου αποτελεί ένα βίωμα στον δρόμο, στη δουλειά, στο σπίτι. Η ενδυνάμωση και το να συνεχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους, να μη σταματούν να διεκδικούν ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον, να αναγνωρίζουν συμπεριφορές που τις υποτιμούν και να τις σταματούν άμεσα είναι η καλύτερη απάντηση. Διαβάστε το άρθρο του News247 για το εργαστήρι ενδυνάμωσης γυναικών που πραγματοποιείται στο Επίκεντρο.
Καλοκαιρινό Πρόγραμμα

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα

Το Επίκεντρο της ActionAid Hellas πραγματοποιεί το καλοκαιρινό πρόγραμμα "Παιχνίδι στο κέντρο της γης". Το πρόγραμμα: • απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 12 ετών • περιλαμβάνει δύο περιόδους (29 Ιουνίου-10 Ιουλίου & 13 Ιουλίου-24 Ιουλίου) • θα γίνεται καθημερινά 9:00 με 14:30 • θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης Γη στο Ίλιον Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και θα γίνεται στο Επίκεντρο, Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00-17:00, έως τις 23 Ιουνίου.      
Υποτροφία «ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ» από την ActionAid

Υποτροφία «ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ» από την ActionAid

Η ActionAid για να τιμήσει τη μνήμη του αγαπημένου συναδέλφου, εθελοντή και υποστηρικτή της Γιάννη Ζαχαρίου έχει καθιερώσει από το 2018 ομώνυμη ετήσια υποτροφία για να στηρίξει τις προσπάθειες παιδιών που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον υπηρετώντας τις αξίες για τις οποίες ο Γιάννης εργάστηκε με πάθος: την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την αλληλεγγύη, την εθελοντική προσφορά, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα χορηγηθεί από το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ μία (1) τουλάχιστον υποτροφία σε παιδιά και εφήβους με σκοπό την κάλυψη των διδάκτρων για την παρακολούθηση μαθημάτων ενός εξωσχολικού προγράμματος σε προχωρημένο επίπεδο (π.χ. ξένη γλώσσα, μουσικό όργανο, κ.λπ.)