Στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ παίζουμε ποδόσφαιρο αλλιώς

Το πρόγραμμα Rise – Beyond Goals βασίζεται στην πρωτοποριακή μεθοδολογία του Football3 και στοχεύει στην κινητοποίηση και την ενδυνάμωση κοινωνικά αποκλεισμένων νέων από 12 έως 18 ετών. Με όχημα το ποδόσφαιρο, το Beyond Goals που υλοποιείται με την υποστήριξη του UEFA Foundation for children στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ της ActionAid, δίνει την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια της περιοχής του Κολωνού στον Δήμο Αθηναίων, να μάθουν να σέβονται τη διαφορετικότητα, να εκφράζουν τα προβλήματά τους και να αλληλοστηρίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους.

Με πρεσβευτές τον διεθνή ποδοσφαιριστή και τροπαιούχο του EURO2004, Δημήτρη Παπαδόπουλο και την πρωταθλήτρια του ΠΑΟΚ και μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών, Θωμαή Βαρδαλή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων όπως τη δημιουργία μεικτών ποδοσφαιρικών ομάδων, τη δικτύωση με άλλες ομάδες μέσω φιλικών αγώνων, αλλά και τη διοργάνωση μαθημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αγγλικής γλώσσας, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και ομάδων ενδυνάμωσης νέων.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι έφηβοι θα καλλιεργήσουν δεξιότητες και θα αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση και τα κίνητρα για να συμβάλλουν στη βελτίωση της κοινότητάς τους και να αποτελέσουν τους ενεργούς πολίτες του αύριο.

Η ActionAid συνεργάζεται στενά με ομάδες ποδοσφαίρου τοπικής και εθνικής εμβέλειας με στόχο το ποδόσφαιρο να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη ώστε οι συμμετέχοντες να ευαισθητοποιηθούν και να αναγνωρίσουν την αξία της σωστής συνεργασίας, να εργαστούν για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και να δράσουν για την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο ετών. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο 215.555.7345 και στο epikentro@actionaid.org.